Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vonnová se po měsíci radovala z vítězství, vyhrála sjezd v Cortině

Cortina d'Ampezzo (Itálie) - Americká lyžařka Lindsey Vonnová vyhrála po více než měsíční pauze závod světového poháru. Ve sjezdu v Cortině d'Ampezzo za sebou o 43 setin sekundy nechala vedoucí ženu průběžného pořadí SP Tinu Mazeovou ze Slovinska, třetí dojela další Američanka Leanne Smithová. České lyžařky v Cortině nestartovaly.

Lindsey Vonnová
zdroj: Isifa autor: Mike Sturk

Vonnová vynechala na konci prosince šest závodů SP kvůli střevním potížím. Mazeová se jí mezitím v čele celkové klasifikace značně vzdálila, po dnešním druhém místě vede už o 670 bodů před Němkou Marií Höflovou-Rieschovou, která závod nedokončila. Vonnová je čtvrtá, šanci na pátý křišťálový glóbus za posledních šest let má už jen minimální.

Naposledy Vonnová zvítězila 8. prosince v super-G ve Svatém Mořici, po lednovém návratu dojela ve Svatém Antonu šestá a čtvrtá. "Za poslední měsíc jsem se naučila, že je třeba naslouchat vlastnímu tělu. Jsem ráda, že jsem si dala pauzu. Byla to užitečná lekce pro zbytek mojí kariéry. Konečně se zase cítím jako dřív a jezdím podle svých představ," uvedla osmadvacetiletá lyžařka.

V Cortině si připsala pátý triumf v sezoně a 58. v kariéře. V počtu vítězství v SP jí patří v historickém pořadí druhé místo, k vyrovnání rakouské legendy Annemarie Moserové-Pröllové potřebuje vyhrát ještě čtyřikrát.

V Cortině dokázala Vonnová zvítězit už posedmé a v průběžném pořadí sjezdu dál bezpečně vede. "Je to fajn být zase první. Uplynulé týdny nebyly lehké, projevilo se to na mém sebevědomí. Říkala jsem si ale, že tady jsem skoro jako doma, podobně jako v Lake Louise," řekla.

Mazeová se poprvé v sezoně prosadila ve sjezdu na stupně vítězů, Smithová navázala na druhé místo z prosincového Val d'Isère. "Udělala jsem pár chyb, ale Lindsey se dneska stejně porazit nedala. Už je to zase ona. Pro mě je sjezd nejhorší disciplínou, takže po druhém místu si nemůžu stěžovat," konstatovala Mazeová.

Výsledky sjezdu žen v Cortině d'Ampezzo (Itálie):

1. Vonnová (USA) 1:38,25,

2. Mazeová (Slovin.) -0,43,

3. Smithová (USA) -0,89,

4. Rollandová (Fr.) -1,08,

5. Sterzová -1,25,

6. Fenningerová (obě Rak.) -1,40,

7. E. Fanchiniová (It.) -1,54,

8. Gutová (Švýc.) -1,56,

9. Mancusová (USA) -1,64,

10. Ruizová (Šp.) -1,75.

Pořadí sjezdu: 1. Vonnová 340, 2. Cooková (USA) 211, 3. Mazeová 189, 4. McKennisová (USA) 180, 5. Fenningerová 179, 6. Smithová 167.

Průběžné pořadí SP: 1. Mazeová 1414, 2. Höflová-Rieschová (Něm.) 744, 3. Fenningerová 630, 4. Vonnová 604, 5. Zettelová (Rak.) 597, 6. Shiffrinová (USA) 526, ...45. Záhrobská (ČR) 106.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články