Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vonnová obhájila prvenství ve Světovém poháru

Aare (Švédsko) - Celkové prvenství ve Světovém poháru sjezdového lyžování si opět vydobyla Američanka Lindsey Vonnová. Dnešní vítězství v závěrečném sjezdu ve finále sezony ve švédském Aare následuje po zisku velkého křišťálového glóbu. Vonnová má nyní na svém kontě o 389 bodů více než Maria Rieschová z Německa, která dnes dojela se ztrátou čtyř desetin druhá, a tři závody před koncem sezony nemůže být předstižena. Dílčí prvenství v klasifikaci sjezdu už měla suverénka posledních dvou let zajištěno po předchozím závodu v Bansku.

Vonnová se s obtížnými podmínkami v Aare vypořádala výborně, když projela cílem, měla více než sekundový náskok před Rakušankou Renate Götschlovou. Za mlhy a sněžení odmítla debakl "zbytku světa" nejlepší slalomářka sezony Rieschová a druhým místem si definitivně zajistila i stejnou příčku v celkovém hodnocení SP.

Při finále sezony čeká na sjezdařky v Aare ještě ve čtvrtek super-G, v pátek slalom a v sobotu obří slalom. Ve zbývajících závodech už bude na startu i nejlepší česká lyžařka Šárka Záhrobská, která sjezdy nejezdí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články