Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vodseďálek si zlomil obratel a sezona pro něj skončila

Praha - Český sdruženář Aleš Vodseďálek si při tréninku skoků v Harrachově zlomil jedenáctý obratel a sezona pro něj skončila. Podle prvních informací hýbe všemi končetinami a vážné zranění by pro něj nemělo mít trvalé následky, potvrdil to trenér reprezentace Luděk Šablatura.

Aleš Vodseďálek
zdroj: Isifa/Lidové noviny autor: Tomáš Krist

Vodseďálek trénoval se skokany v krkonošském středisku a po jednom z pokusů dopadl na lyže, z doskoku odjel a ještě zabrzdil. Potom se bezvládně složil k zemi a do nemocnice ho dopravil vrtulník. "Po skoku si stěžoval na bolest v zádech a pak se zvrátil," řekl Šablatura. "Nejspíš to byla nějaká únavová zlomenina po nárazu při dopadu," přemítal.

Vodseďálek byl převezen do liberecké nemocnice, kde se zatím ještě nepodrobil žádnému chirurgickému zákroku. "Hlavně hýbe všemi končetinami, což je důležité," řekl Šablatura.

Českého reprezentanta čeká šestitýdenní léčba vleže, a tudíž konec sezony. Šablatura tak bude muset do týmového závodu na mistrovství světa ve Val di Fiemme povolat někoho z mladíků, kteří nyní startují na světovém šampionátu juniorů a lyžařů do 23 let v Liberci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články