Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Voda a zase voda. Brněnský jachtařský klub slaví 70. výročí

Brno - Sedmdesáté výročí svého založení oslavil na Brněnské přehradě tamní Yacht Club. Otevřeným závodem plachetnic všech lodních tříd navázalo více než šedesát posádek na bohatou sportovní historii třetího nejstaršího jachtařského klubu v Česku.

Je nám líto, video expirovalo.
Yacht Club Brno slaví sedmdesátku

Založení Yacht Clubu Brno v roce 1944 připomíná na břehu přehrady dřevěná klubovna tehdy plachetního odboru Českého veslařského klubu. Rozvíjející se zázemí jachtařů pak slouží celých sedmdesát let všem věkovým kategoriím.

"Výkonnostní růst, nebo co se týče počtu lodí, byl opravdu raketový, protože v roce 1951 začíná desetiletí dominance brněnského Yacht Clubu, který se stal rozhodující silou celého československého jachtingu a na mistrovství republiky získával polovinu až dvě třetiny mistrovských titulů," řekl historik a bývalý člen klubu František Novotný.

Ze současných úspěšných sportovců vyrostl v Brně Viktor Teplý nebo Markéta Audyová, kteří se momentálně připravují na olympijskou kvalifikaci. Nejúspěšnější posádkou v oslavném závodě tak byli na lodi Star Vítězslav a Stanislav Ottovi.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články