Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vítková obsadila ve stíhacím závodu biatlonistek 10. místo

Pchjongčchang (Korea) - Česká juniorka Veronika Vítková se ve stíhacím závodě na mistrovství světa v Pchjongčchangu umístila na desátém místě. Zaznamenala tak nejlepší výsledek ženského reprezentačního týmu od šampionátu v roce 2003. Své první individuální zlato v kariéře utržila švédská biatlonistka Helena Jonssonová. Druhá dnes dojela Němka Kati Wilhelmová a třetí skončila Ruska Olga Zajcevová.

Veronika Vítková
zdroj: web.mvcr.cz

Biatlonistkám dělal problémy měnící se vítr, právě Vítkové však hned po první střelbě pomohl posunout se o pět příček vzhůru na třinácté místo. Úvodní střelba ve stoje ji pak vynesla na místo sedmé. I přes jeden netrefený terč při poslední položce dokázala nečekané umístění mezi desítkou udržet, k čemuž jí pomohl i pád Němky Magdaleny Neunerové.

Vítková, která na přelomu ledna a února získala stříbro na juniorském světovém šampionátu v Kanadě, vylepšila své maximum mezi seniorkami, před rokem v Östersundu dojela na MS čtrnáctá. Dnešní výsledek stavěla talentovaná Češka zdaleka nejvýše. " Dnes jsem, myslím, opravdu dobře běžela i střílela. Závod se mi povedl a mám ze svého výkonu velkou radost," uvedla na svazovém webu Vítková, která za sebou nechala mnoho soupeřek zvučnějších jmen.

Další dvě české reprezentantky nakonec skončily ve čtvrté desítce, Rezlezová se sedmi chybami obsadila 34. pozici, juniorka Veronika Zvařičová byla po třech trestných kolech šestatřicátá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články