Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vítěz Velké pardubické: Závod jsem si neskutečně užil

Většina obyvatel třítisícové obce Štěpánkovice na Hlučínsku dorazila v neděli večer pozdravit svého úspěšného souseda, žokeje Marka Stromského, který v sedle hnědého valacha Nikase dosáhl na triumf ve 125. ročníku Velké pardubické. "Oslava byla veliká, ani jsem nečekal, že přijde tolik lidí," prozradil Stromský.

Marek Stromský a Nikas
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Stromský dobyl s Nikasem vavřínů na pardubickém závodišti v nejrychlejším čase historie a podle vlastních slov si dostih neskutečným způsobem užil. "Byl to krásný, rychlý dostih. Nikas díky vysokému tempu perfektně skákal, neudělal chybu a to bylo rozhodující. Předvedl i nádherný finiš a dokázal, že na to má a že stále patří ke špičce," nešetřil chválou jednačtyřicetiletý jezdec.

Marek Stromský o Nikasovi: "Je to bezproblémový kůň. Dobře se jezdí, vodí, dobře skáče. Potřebuje mít jen dobrou rychlost, vidět na skok a nesmí se zamotat do nějakých skrumáží, potom třeba tu chybičku udělá."

Na trati slavného klání nezažil vyloženě kritickou chvíli, v průběhu závodu se především soustředil na to, aby se vyhnul případné kolizi s některým z volných koní. "Tito koně tam prostě byli. Člověk se musí dívat kolem sebe, protože prázdný kůň má tendenci jít k vám," vysvětlil Stromský a ještě jednou vyzdvihl výkon Nikase.

"Věřil jsem mu, protože vždy když byl (v minulosti) nějaký jeho pád, tak to nebylo vyloženě jeho vinou. Vítězství ve Velké pardubické je největší možnou náplastí na jeho smolnou kariéru," dodal Stromský.

Sám letos vážně zvažoval možnost ukončení sportovní činnosti, po tak ceněném prvenství však tuší, že své plány zřejmě přehodnotí. "Nejprve musím dojezdit sezonu a pak si vezmu dost času na rozmyšlenou. Nicméně zabalit to teď by asi bylo špatné," naznačil Stromský, jak by mohlo dopadnout jeho rozhodnutí. "Myslím, že dva tři roky by to ještě jezdit šlo, ale zatím to nechám otevřené," uzavřel host Sportovních zpráv.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Marek Stromský
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články