Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Vítek dojel v biatlonovém sprintu dvacátý

Hochfilzen (Rakousko) – Ve sprintu světového poháru biatlonistů v Hochfilzenu dojel z českých reprezentantů nejlépe dvacátý Zdeněk Vítek, bodoval i devětatřicátý Jaroslav Soukup. Poprvé v kariéře vyhrál dvaadvacetiletý norský mladík Tarjei Bö, jenž díky čisté střelbě dovezl do cíle výrazný náskok 27 sekund na druhého Ukrajince Sergeje Sedněva. Bronzový stupínek obsadilo další překvapení závodu Francouz Alexis Boeuf. Lídr seriálu Emil Hegle Svendsen skončil i se dvěma chybami čtvrtý.

"Viděl jsem na trati starého dobrého Vítka a doufám, že v koncentrovaných výkonech bude pokračovat," uvedl trenér Ondřej Rybář na webu biatlon.cz i v narážce na předchozí závod v Östersundu, v kterém zkušený biatlonista zaspal start. Obecně ale spokojený nebyl. "Předpokládal jsem, že alespoň tři kluci budou bodovat a z toho jeden výsledek bude pronikavější na úrovni alespoň první patnáctky," řekl.

Biatlonisté měli ve čtvrtém závodě sezony zhoršené podmínky, protože hustě sněžilo. Vítek neměl díky nižšímu startovnímu číslo ještě tak zasněženou trať a po čisté střelbě vleže se držel na mezičasech mezi nejlepšími. Jedna chyba vestoje jej sice stála cenné sekundy, i tak si připsal výsledek, na který čekal téměř dva roky. V hodnocení SP má už nyní více bodů než za celou minulou sezonu dohromady.

Tři chyby nasbírali na střelnici Soukup, Tomáš Holubec i Michal Šlesingr. Ten po rychlém startu v hustém sněžení postupně zpomaloval a nakonec obsadil 46. příčku. Holubec doběhl 72., Ondřej Moravec ještě o 11 míst za ním.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články