Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Virtuální hry jsou po půlroce zpět, přihlášeno je už více než dva tisíce nadšenců

Po úspěšném letním projektu v loňském roce se amatérští sportovci mohou opět poměřit ve virtuálních hrách, tentokrát zimních. Jejich účastníci mohou prostřednictvím virtuálních tabulek soupeřit jak s přáteli, tak s dalšími lidmi z celého Česka. V nabídce je zařazeno šest disciplín: chůze, běh, snowboarding, skialp, sjezdové a běžecké lyžování.

Běžkař v upravené lyžařské stopě
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

"Sáhli jsme po disciplínách, které jsou lidem dosažitelné, na které většinou mají vybavení a nemusí do nich investovat tisíce korun," řekl Pavel Kosař, organizátor prvních Zimních virtuálních her.

Zvolené úkoly je možné plnit do 28. února kdekoli venku vlastním tempem. Zapojeno je prozatím dva tisíce amatérských sportovců.

Je nám líto, video expirovalo.
Zimní virtuální hry přitahují zájemce

"Ve svém okolí mám spoustu lidí, kteří mají ostych účastnit ze závodů. Netroufnou si na Jizerskou 50 nebo na jakýkoli jiný závod, protože si nevěří. Mají dojem, že by se v nich ztrapnili. V tomto případě můžou svůj výkon absolvovat kdekoli," konstatoval účastník her Michal Včeliš.

"Dostáváme řadu pozitivních ohlasů. Například od celých rodin, že jsme je přivedli ke sportu," doplnila další z organizátorů Tereza Kovaříková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články