Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Víkendový test dopadl dobře, Sudovou koleno nebolí

Praha - Test akrobatické lyžařky Nikoly Sudové v jízdě v boulích a při skocích dopadl podle prvních poznatků dobře. Česká naděje na medaili na olympijských hrách ve Vancouveru zkoušela o víkendu své poraněné koleno a ortézu při náročnější zátěži a nestěžovala si na žádnou bolest i proto, že jezdila s obstřiky. Sudová si v polovině ledna přetrhla přední křížový vaz v levém koleni.

"Prakticky nic necítila a vůbec ji to nebolelo," řekl trenér Radek Herot. Sudová si vyzkoušela speciálně vyrobenou ortézu a nyní čeká, jak její koleno bude na zátěž reagovat. "Teď se čeká, co řeknou doktoři. Ale na nic si nestěžovala při jízdách ani předtím," uvedl Herot.

Sudová před týdnem poprvé po vážném zranění jezdila na rovině v Liberci a nyní zkusila jízdu v boulích, a dokonce i skoky v Oberstdorfu. V sobotu jela třikrát po sjezdovce a v neděli se pustila do regulérní boulařské trati. Zkusila i rovný skok a jednu helikoptéru, otočku o 360 stupňů. Vše sledoval lékař Vladislav Hospodár.

Nyní dvojnásobnou medailistku z mistrovství světa čekají dva dny rehabilitace, posilování a také další vyšetření. Do středy musí oznámit Českému olympijskému výboru, zda do Vancouveru odletí.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články