Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Víkend zamotal pořadatelům hlavu, areál v N. Městě je ale připravený

Nové Město na Moravě (Žďársko) – Teplé víkendové teploty pozdržely přípravu organizátorů na Světový pohár biatlonistů v Novém Městě. I tak by ale tratě, na kterých leží kolem půl metru sněhu, měly být na závody připravené. Čeští reprezentanti již dorazili a v úterý absolvují první trénink. ČT sport a web ctsport.cz nabídne přímé přenosy a další zajímavosti ze SP od čtvrtka do neděle.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonové přípravy v Novém Městě jdou do finiše, lístky ještě jsou

"Museli jsme malinko všechny práce pozdržet. O víkendu se dost oteplilo a pršelo. Takže jsme museli počkat s finálními úpravami tratí a stadionu, neboť si sníh sedl. Proto jsme na trať nevyjeli s rolbami, abychom neudělali více škody než užitku," řekl ředitel soutěží v Novém Městě Vlastimil Jakeš.

Po poledni se už počasí umoudřilo, chvíli začalo i sněžit. Večer teplota klesala pod nulu a lehce přimrzalo. "Budeme dnes tratě upravovat celou noc. Zpoždění musíme rychle dohnat," dodal Jakeš. Na tratích je tak nyní okolo 50 centimetrů sněhu. 

Večer dorazili do "svého" penzionu Vrchovina v Novém Městě také čeští reprezentanti. Už v předstihu po poledni přijel před biatlonisty servisní tým, vedený Tomášem Žídkem.

První oficiální trénink je na programu v úterý odpoledne. Ve 14:30 si vyzkoušejí tratě a střelnici ženy a od 17:00 za umělého osvětlení se budou připravovat muži. V prodeji ještě zůstaly poslední stovky lístků na čtvrteční a páteční závody na stadion nebo k tribunám kolem tratí. Na oba víkendové dny jsou vstupenky vyprodány.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články