Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Verner slaví desátý titul, mezi ženami vede Ukolová

Bratislava - Jubilejní desátý titul získal na mistrovství České republiky Tomáš Verner. Na šampionátu, kterého se zúčastnili mimo českých i slovenští, maďarští nebo polští krasobruslaři, za sebou nechal druhého Michala Březinu o propastných 28 bodů. Sedmadvacetiletý Verner ovládl páteční krátký program i dnešní volnou jízdu. Mezi ženami vede po krátké jízdě teprve patnáctiletá Elizaveta Ukolová.

Tomáš Verner
zdroj: ČTK autor: Koller Jan

"Nemohl jsem tak skákat čtverného toeloopa a vylepšit si osobní maximum. Navíc omezený trénink se projevil i na mé fyzické kondici a ke konci už mi docházely síly. Je to ale za mnou a mohu se soustředit na mistrovství Evropy," uvedl Verner, který již v předstihu oznámil, že po olympijských hrách v Soči ukončí kariéru. V Bratislavě tak jel republikové mistrovství naposledy. I proto byl rád, že získal jubilejní titul.

Tomáš Verner:

"Deset je moc hezké číslo. Mám z toho radost, i když vzhledem k Evropě by nic neřešilo, jestli bych byl tady první nebo druhý. S výhrou se mi ale bude lépe sedět u vánoční tabule."

Březina na Slovensku navázal na nepříliš vydařená vystoupení z této sezony. Sice na úvod zvládl čtverný skok, což se mu doposud v závodech nedařilo, ale poté upadl při krokové variaci a následně spadl ještě dvakrát. "Pád u kroků mě docela rozhodil, to se mi ještě nikdy nestalo. Nevím proč, ale pak už jsem do všeho jel pomalu a nechtěl jsem udělat chybu. A vymstilo se mi to," přiznal Březina.

Třiadvacetiletý krasobruslař se ale i z českého šampionátu snažil odnést pozitiva. "Začátek byl dobrý, s tím jsem spokojený. Skoky vyšly, takhle jsem to jezdil na tréninku. Normálně chyby v druhé půlce programu nedělám, ale dnes to nešlo. Sám ani nevím proč. Bohužel se to ale stalo," dodal Březina, který bude v lednu na mistrovství Evropy v Budapešti obhajovat bronz.

Elizaveta Ukolová
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Do závodu žen vstoupila nejlépe patnáctiletá Elizaveta Ukolová, která získala za krátkou jízdu 51,45 bodu, což je její nový osobní rekord. Za účastnicí olympijských her v Soči skončila se ztrátou tří bodů druhá Eliška Březinová. "Jsem spokojená. Sice jsem nečekala, že bych si zajela rekord, ale jízda se mi povedla," řekla Ukolová.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomáš Verner se stal podesáté krasobruslařským mistrem ČR

Mistrovství čtyř zemí v krasobruslení v Bratislavě:

Muži: 1. Verner 237,40, 2. Březina 209,40, 3. Cieplucha (Pol.) 204,05.

Sportovní dvojice: 1. Klatková, Chrušciňski (Pol.) 123,01.

Ženy - krátký program: 1. Ukolová 51,45, 2. Březinová 48,38, 3. Simančíková (SR) 48,07.

Taneční páry - krátký program: 1. Testaová, Csolley (SR) 56,54, 2. Turócziová, Major (Maď.) 48,36, 3. Myslivečková, Brown 46,97.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články