Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Verner skončil ve finále Grand Prix šestý, vyhrál Američan Lysacek

Tokio - Český krasobruslař Tomáš Verner obsadil ve finále Grand Prix v Tokiu šesté místo, které mu patřilo už po krátkém programu. Z vítězství se nakonec radoval úřadující mistr světa Američan Evan Lysacek, jenž dnes využil zaváhání domácího Daisuke Takahašiho. Japonský reprezentant po krátkém programu vedl, ale nakonec skončil až pátý.

Ani Vernerovi se volná jízda, kterou letos jezdí na motivy z filmu Kmotr, nepovedla a dostal za ni jen 122,15 bodu. Osobní maximum z předloňského světového šampionátu má přitom o více než 30 bodů lepší. Na Lysacka ztratil loňský mistr Evropy v součtu 57 bodů. Loni skončil český reprezentant ve finále Grand Prix čtvrtý.

Čest japonských krasobruslařů zachraňoval při výpadku Takahašiho Nobunari Oda, jenž byl díky vyrovnaným výkonům dnes i v pátek druhý. Na bronzovém stupínku skončil Američan Johnny Weir, přestože v obou částech programu byli tři krasobruslaři lepší než on.

Kategorie sportovních dvojic se stala kořistí dvojnásobných mistrů světa Číňanů Šen Süe, Čao Chung-po, kteří se po dvouleté přestávce vrátili na soutěžní led, aby mohli bojovat o olympijské zlato.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články