Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Verner končí tříletou kanadskou misi a vrací se k trenéru Huthovi

Praha - Krasobruslař Tomáš Verner před svou poslední sezonou mění trenéra i místo přípravy. Mistr Evropy z roku 2008 se po třech letech vrací z Kanady do německého Oberstdorfu a opět se bude připravovat pod vedením Michaela Hutha. Po olympijských hrách ve Vancouveru se Verner přesunul do Toronta, kde ho vedl Robert Emerson, ale po nevydařené uplynulé sezoně se sedmadvacetiletý krasobruslař rozhodl pro návrat do Evropy.

Sport
zdroj: ČT4

"Nejedná se o momentální pohnutí mysli, ale spíše o dlouhou úvahu nad mou poslední sezonou," uvedl Verner. Po nezdaru na mistrovství světa, kde 21. místem zaznamenal nejhorší výsledek v kariéře, uvažoval, že skončí. Nakonec se ale rozhodl pokračovat až do Soči. "Když jsem se tak rozhodl, věděl jsem, že potřebuji nový impulz," konstatoval rodák z Písku.

V létě proto již v Oberstdorfu měsíc trénoval pod Huthovým vedením a v průběhu přípravy se rozhodl udělat trvalou změnu. "Původně jsem chtěl jen nabrat nový vítr do plachet, ale už v průběhu prvních dvou týdnů mi došlo, že krátkodobý pobyt v Oberstdorfu mi nebude stačit," uvedl Verner. Nejprve se domluvil s Huthem, jenž ho dovedl k největším úspěchům v kariéře, že s ním bude opět spolupracovat.

"To byla hlavní otázka. Když Michael souhlasil, mohl jsem odstartovat lavinu událostí," řekl Verner, jenž se z Toronta do Evropy definitivně vrátil koncem minulého týdne a dnes začal v Oberstdorfu opět oficiálně trénovat. V jeho tréninkové skupině budě opět například i italská krasobruslařka Carolina Kostnerová.

Hlavním cílem je ME

Nadcházející sezona bude pro Vernera nezvyklá i proto, že nedostal pozvánku na start v seriálu Grand Prix. "Byl to pro mě trošku šok, ale pochopitelný. To, že nebudu vystupovat na Grand Prix, neznamená, že sezonu vezmu nějak laxně. Bude to mít stejný režim, myslím, že se podívám i na univerziádu. Hlavním cílem je mistrovství Evropy, kde chci zajet super závod a nabýt sebevědomí, a na olympiádě pak zakončit kariéru nějakým hezkým výkonem," řekl Verner v nedávném rozhovoru pro Český rozhlas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články