Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Velká spokojenost. Koudelka zvládl 197 metrů a je průběžně šestý

Harrachov - Šesté místo a skvělý pocit po dlouhém letu si odnáší z prvního soutěžního dne MS Roman Koudelka. Průběžné umístění splňuje českému skokanovi (nejlepšímu z domácího kvarteta) všechna jeho očekávání a Koudelka nyní říká: "Umístění do desátého místa by mě moc potěšilo, to bych odcházel z toho areálu s úsměvem od ucha k uchu."

Roman Koudelka
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sezona pro Koudelku přitom začala katastrofálně, když měl problémy se zablokovanou krční páteří. Nemohl tak ani pořádně trénovat a do sezony se vrátil až na Turné čtyř můstků. Už na Hrách v Soči však již byl nejlepším českým zástupcem a nyní ho v Harrachově někteří tipují i na medaili. "Šance je vždycky, ale já s tím moc nepočítám. Chci si to užít. Já věřím, že když se mi takhle budou dařit skoky, umístění bude dobré," prohlásil.

Na mamutím můstku se mu povedl především druhý, 197 metrů dlouhý skok. "Ten skok se mi opravdu povedl. I podmínky mi přály. Po prvním kole jsem říkal, že chybí trocha štěstí, ale pak se to povedlo," radoval se. Když při dojezdu zvedal ruce a křepčil radostí, v buňce českého týmu zaznělo jasně: "Neraduj se a brzdi!" Antonín Hájek totiž před ním při dojezdu upadl a ošklivě se potloukl, podobné potíže měl i Jan Matura.

"Musím říct, že se mi udělalo docela zle, když jsem to viděl. Jsem na tyhle situace docela choulostivý," přiznal Koudelka. Viděl, jak Hlava naráží do hrazení, jak padá Matura. I proto po skoku začal hned brzdit. "Snad bude Tonda (Hájek) v pořádku," věřil. Sám podobnou situaci zažil při světovém poháru rok před libereckým MS, kdy také upadl a trefil hrazení. "Ale nic se mi nestalo," řekl. "Není to ojedinělý případ, Borek Sedlák si, myslím tady v Harrachově, dokonce jednou takhle zlomil ruku," upozornil Koudelka.

Koudelka se domnívá, že i přes nepříznivou předpověď se bude v sobotu skákat. "Mají sítě proti větru, a pokud nepřijde nic vyloženě špatného... Ale těžko soudit," přemítal. Sám si z toho hlavu nedělá. "Buď to půjde, nebo ne, ale já myslím, že udělají všechno pro to, aby se alespoň jedno kolo skočilo," věřil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články