Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Ve Wengenu vyhrál Rakušan Kröll

Wengen (Švýcarsko) - Slavný sjezd Světového poháru ve Wengenu vyhrál rakouský lyžař Klaus Kröll před Didierem Cuchem a loňským vítězem Carlem Jankou ze Švýcarska. Čeští reprezentanti dnes nestartovali. Rakušan zajel bezchybnou jízdu a po více než roce se znovu dostal na stupně vítězů. Z vítězství ve sjezdu se radoval vůbec podruhé v kariéře. Třicetiletý Kröll zvládl nejdelší sjezdovku v seriálu za dvě minuty a 31,28 vteřiny. Rakouský lyžař také přerušil švýcarskou nadvládu ve Wengenu v posledních dvou letech. Před loňským Jankovým vítězstvím vyhrál v roce 2009 Didier Défago.

Šestatřicetiletý Cuche obsadil druhé místo v proslulém závodu potřetí v kariéře. V letech 2007 a 2008 nestačil na Bodeho Millera, dnes na Krölla ztratil 14 setin sekundy.

"Jsem velmi spokojen. Ve Wengenu to nikdy není lehké, takže se spokojím i s dobrou jízdou," řekl Cuche. "Myslím, že ho tady za rok uvidíme znovu. Po těch třech druhých místech tady chce vyhrát," řekl na adresu svého krajana Janka, který za vítězem zaostal o 39 setin.

Dnešní závod musel být na několik minut přerušen kvůli těžkému pádu Stephana Kepplera. Po nárazu do ochranné bariéry musel být odnesen na nosítkách a následně transportován vrtulníkem do nemocnice na vyšetření. Podle agentury SID má natažené vazy v pravém koleni, přišel o zub a utrpěl řadu odřenin. Do mistrovství světa za tři týdny v Garmisch-Partenkirchenu by však měl být v pořádku. Nepříjemnému pádu se nevyhnul ani nejstarší závodník v seriálu Patrik Järbyn. Také jednačtyřicetiletý Švéd vyvázl bez vážnějších zranění a utrpěl otřes mozku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články