Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Ve Vysočina Aréně rostou nové tribuny, čeká se rekordní návštěva

Nové Město na Moravě – Ačkoliv do začátku závodu Světového poháru v biatlonu zbývají téměř dva měsíce, areál Vysočina Arény v Novém Městě na Moravě neleží ladem. Technici dávají dohromady nové tribuny, které rozšíří kapacitu areálu o šest tisíc míst, a budují rovněž pozice pro kamery České televize i obrazovky pro fanoušky kolem trati.

Areál v Novém Městě na Moravě
zdroj: vysocina-arena.cz

V Novém Městě přibudou nové tribuny, které zvednou kapacitu areálu nad hranici dvaceti tisíc míst. "Stavíme tribunu E, která je v oblouku stadionu, a postupně navazujeme i dalšími stavbami," říká manažer společnosti, která je dodavatelem tribun a dalšího vybavení. Biatlonová zastávka Světového poháru proběhne v Novém Městě na Moravě mezi 15. a 18. prosincem a během víkendu se tu představí špička současného sportu.

"Rozestavěné už máme také tribuny nad i pod tubusy – tunely, další tribuna vyroste v Modříňáku a úplnou novinkou pak bude tribuna u oblouku při vjezdu na stadion," zní od techniků, kteří pracují také na konstrukci třiceti kamerových pozic pro televizní pokrytí závodů. Na stadionu rovněž vyrostou dvě velké obrazovky (sedm dalších bude rozmístěno kolem trati) a výsledková tabule.

Do Nového Města na Moravě každoročně zavítá na biatlonové závody kolem dvaceti tisíc návštěvníků. Už nyní jsou ubytovací kapacity ve městě samém i jeho širokém okolí rozebrány. Návštěvníci podle informací ČT ještě najdou volné ubytovací kapacity v Bystřici nad Pernštejnem. Téměř zcela rozebrány jsou už i lístky na hlavní tribunu, lístky ke tratím jsou ale ještě dostupné. Organizátoři slibují i sektory s volným vstupem.

Zatímco tribuny se ještě staví, střelnice už je hotová, a to samé platí i o sněhu. "Díky loni postavenému zásobníku sněhu jsme připraveni. Nyní máme kapacitu zhruba dvacet tři tisíc metrů krychlových sněhu, což je dostatečné," vypočítává za organizátory Jan Skřička.

Technici předají pořadatelům tribuny a další konstrukce koncem listopadu, čas zbývající do začátků SP bude vyhrazen pro jejich případné úpravy. S pracemi začali v Novém Městě brzy, neboť chtějí využít relativně dobré počasí. "Za deště ani sněžení se stavět nedá, protože riziko úrazů je hodně vysoké, ale my jsme začali s dostatečným předstihem a jsem přesvědčený, že všechny stavby dokončíme podle plánu," uzavírá dodavatel.

Zdroj
ČT sport, vysocina-arena.cz

Hlavní zprávy