Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ve Vancouveru prší. Šéf olympijské mise Dvořák ale obavy nemá

Vancouver - Předvoj české olympijské výpravy v čele s šéfem mise Františkem Dvořákem již připravuje půdu pro sportovce ve Vancouveru a Whistleru. Ač v Britské Kolumbii prší a teploty se pohybují nad bodem mrazu, závody by podle Dvořáka neměly být ohroženy, protože pořadatelé jsou připraveni. První skupina českých sportovců přiletí do dějiště olympijských her leteckými speciály 4. února.

"Momentálně jsem ve Whistleru. Přebrali jsme ubytovací prostory, materiál, provedli jsme i registrační mítink všech českých účastníků a teď se zabydlujeme," informoval Dvořák. Na prohlídku sportovišť se Dvořák s kolegy ještě nedostal. "Není tady příliš dobré počasí, tak nás to ani neláká, abychom se dostali na sportoviště. S tím počítáme za jeden až dva dny," vysvětlil.

Právě déšt a vysoké teploty dělají organizátorům vrásky, podle Dvořáka by to ale nemělo být vážné. "Ten problém spíš byl ve Vancouveru a přilehlých Cypřišových horách, kde budou freestylové sněhové disciplíny a snowboarding. Ale už tam mají opatření, že jakmile se ochladí, a ta prognóza je už na zítřek, tak by začali vyrábět technický sníh," konstatoval Dvořák.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Františkem Dvořákem

Na vyvrcholení hokejového turnaje lístky ještě budou

Lístků je málo, fanoušci však ještě naději mají. "Oficiálně se tvrdí, že už lístků mnoho není, ale určití spekulanti budou mít lístky i těsně před soutěžemi. Problém ještě nebude sehnat lístky na venkovní sporty, ať už jsou to klasické lyžařské disciplíny nebo další sněhové sporty. Veliký problém a údajně vyprodáno je na všechny halové sporty," upozornil Dvořák.

Šanci dostat se třeba na hokejové utkání přesto fanoušci stále ještě mají. "Pokud se dostaneme do semifinále a finále, tak je pojištěno, že ještě budeme moci odebrat řádově 50 lístků," dodal Dvořák.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články