Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Ve Val di Fiemme bude startovat dvanáct Čechů, šanci dostanou i junioři

Praha - Na mistrovství světa v klasickém lyžování ve Val di Fiemme by se mělo představit dvanáct českých běžců. K původně vybrané osmičce reprezentantů přibyli čtyři závodníci, kteří si o nominaci řekli výkony na nedávném světovém šampionátu juniorů a závodníků do 23 let v Liberci. Šanci změřit síly se světovou špičkou ve sprintu dostanou Lucie Charvátová, Karolína Grohová, Sandra Schützová a Jan Bartoň.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Základ českého týmu tvoří Lukáš Bauer, Martin Jakš, Aleš Razým, Dušan Kožíšek, Jiří Magál, Ondřej Horyna, Eva Vrabcová-Nývltová a juniorka Petra Nováková. Většina reprezentantů se v současnosti připravuje na vrchol sezony v Itálii. Před šampionátem ve Val di Fiemme ještě absolvují generálku na Světovém poháru v Davosu 16. a 17. února.

Na mistrovství světa by mělo odjet pět sdruženářů, čtyři či pět skokanů a dvě skokanky. O nominaci sdruženářů se rozhodne po víkendových závodech Světového poháru v Almaty. Jistotu účasti by měli mít Tomáš Slavík, Pavel Churavý a Miroslav Dvořák. "Na další dvě místa jsou čtyři kandidáti," uvedl minulý týden Radek Cikl, šéf svazového úseku sdruženářů.

Ze skokanů má nominaci jistou Jan Matura, sedmý muž průběžného pořadí světového poháru, který se blýskl dvěma triumfy v Sapporu a medailovými příčkami na letech v Harrachově. Právě závody v Harrachově trenérovi Davidu Jiroutkovi nominaci zkomplikovaly. V Harrachově uvedl, že o složení týmu se možná rozhodne až po SP v Klingenthalu ve středu 13. února. Mistrovství světa ve Val di Fiemme začne 20. února.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články