Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ve Špindlerově Mlýně chtějí slalomářkám zvýšit odměny

Praha - Za necelé tři měsíce se ve Špindlerově Mlýně potřetí v historii sejdou elitní sjezdařky ve světovém poháru a organizátoři se snaží, aby pro závody v obřím slalomu 11. března a slalomu o den později zvýšili odměny. Důvodem je rovněž snaha, aby do budoucna měli větší šanci přivést seriál zpět do Krkonoš. Rozpočet akce je zhruba 20 milionů korun, přičemž v každém závodu je povinnost rozdělit mezi lyžařky minimálně sto tisíc švýcarských franků (dva miliony korun).

"Chceme zachytit trend zvyšování odměn. Když se to povede, prospěje to možnosti pořádání svěťáku v dalších letech," řekl na tiskové konferenci za organizační výbor Aleš Krýzl ze Skiklubu Špindl. Uvedl, že se snaží navýšit odměny pro závody ve Špindlerově Mlýně přibližně o 20 až 25 procent.

Slalomy ve Špindlerově Mlýnu jsou v letošní sezoně posledními závody před finále světového poháru ve švýcarském Lenzerheide, což slibuje atraktivní podívanou, neboť sjezdařky budou bojovat o každý bod do celkového hodnocení SP. "Neumím si představit, že by některá z elitních závodnic Špindl vynechala," řekl Krýzl.

Přípravy se rozjíždí

Březnový termín 2011 přinese jistotu sněhu, což je pro pořadatele pozitivní, ale poprvé se závody uskuteční v hlavní sezoně. Stavby tribun a potřebného zahájí čtrnáct dnů předem, v cílovém prostoru se vystřídá 45 kamionů s materiálem a technikou. Sjezdovka pro obří slalom a slalom se dokonce bude preparovat již v lednu. Během tří nebo čtyř dnů se musí injektovat vodou.

Špindlerův Mlýn pořádal závody elitního seriálu žen poprvé v prosinci 2005 a znovu v lednu 2008. Premiéra světového poháru v Krkonoších se měla původně konat už v roce 2003, ale tehdy překazil plány organizátorů nedostatek sněhu. Kdy se do Krkonoš světový pohár vrátí, toť zatím otázka spíše pro hvězdáře. "Určitě neházíme flintu do žita a předpokládáme, že v sezonách 2013/2014 nebo 2014/2015 nakonec boj vyhrajeme a světový pohár se k nám vrátí," dodal Krýzl.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články