Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Valachová: Třetí hodina tělocviku? Sázíme na dobrovolnost

Praha - České děti sportují čím dál míň, chybí jim pohyb a ruku v ruce s klesající oblibou tělocviku stoupá i počet omluvenek. Čas od času se proto objeví snaha přidat alespoň na prvním stupni základní školy další hodinu tělesné výchovy navíc, což podporují zejména velké sportovní svazy. Ministryně školství Kateřina Valachová by rovněž ráda dostala více sportu do škol, sází ale více na dobrovolnost.

Je nám líto, video expirovalo.
Host SZ: Ministryně školství Kateřina Valachová o financování sportu

Téměř 300 tělocvikářů se zapojilo do projektu dobrovolného sportování v rámci školních družin. "V současnosti se více než 7,5 tisíce dětí účastní v rámci škol takzvané hodiny pohybu navíc. Na školách zatím vládne nadšení, protože povinná třetí hodina tělocviku nebyla vždy vnímána úplně dobře. Školy se obávaly, že se děti budou omlouvat ještě víc než dosud," uvedla Valachová.

"Ale sportování, které je v rámci školních družin, je dobrovolné a o motivaci, takže to je ta správná cesta. Navíc i v průběhu školního roku dětí postupně přibývá. Rodiče si to také pochvalují, protože mají možnost bezplatně podpořit sportování svých dětí. Postupně se zlepšuje i kondice dětí, začaly si to užívat a baví je to," dodala Valachová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články