Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Val d\'Isere: Krýzl je po prvním kole slalomu devátý, vede Pragner

Val d'Isere (Francie) - Český lyžař Kryštof Krýzl je po 1. kole slalomu na mistrovství světa ve sjezdovém lyžování na průběžné deváté příčce. Na vedoucího Rakušana Manfreda Prangera ztrácí 1,88 vteřiny a může bojovat o umístění v nejlepší desítce, což by byl nejlepší český výsledek v mužském slalomu. Druhý z českých slalomářů Filip Trejbal nedojel.

Kryštof Krýzl
zdroj: AP autor: THOMAS KIENZLE

Krýzl do závodu vyrazil až se startovním číslem 36, když hned sedm závodníků v řadě před ním na rozbité trati nedojelo. I ve velmi technické závěrečné pasáži však dokázal udržet kontakt s absolutní špičkou. Trejbal ztratil až v závěru a ve vlásence se nevešel do branky.

Nejrychlejší jízdu prvního kola předvedl jednatřicetiletý Rakušan Pranger, který potvrdil velmi dobrou slalomovou formu, korunovanou lednovým vítězstvím v Kitzbühelu. Vyrovnat se mu dokázal pouze o rok starší Švéd Johan Brolenius, kdy jej od dnešního průběžného vedení dělilo jen lépe zajetých posledních pár metrů, kde Pranger získal minimální náskok. Na třetím místě se umístil Francouz Grange, průběžně čtvrtý je i další rodák Julien Lizeroux.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články