Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

V Zakopaném vyhrál Schlierenzauer, Janda byl znovu jedenáctý

Zakopané (Polsko) - Český skokan na lyžích Jakub Janda skončil v závodě Světového poháru v polském Zakopaném na 11. místě a vyrovnal tak své nejlepší umístění této sezony z minulého závodu v Sapporu. Jednoznačné vítězství si připsal Rakušan Gregor Schlierenzauer, který o téměř 12 bodů porazil druhého Simona Ammanna a snížil Švýcarův náskok v čele celkového pořadí SP. Třetí byl další Rakušan Thomas Morgenstern. Dvacetiletý Schlierenzauer v obou kolech předvedl nejdelší skok, když v tom prvním dokonce dolétl na hranici 138 metrů. Jednoznačně si tak zajistil jubilejní 30. vítězství v rámci Světového poháru a šestý triumf v této sezoně.

Janda jako jediný z Čechů postoupil z prvního kola, když skokem 123,5 metrů obsadil 12. pozici. V druhém kole předvedl téměř identický skok a ještě si o jednu příčku polepšil. V hodnocení SP se tak posunul na 25. pozici o čtyři místa za nejlepšího Čecha Antonína Hájka, který dnes nebodoval. 

Lukáši Hlavovi unikl postup do 2. kola jen o čtyři desetiny bodu, když skokem 115,5 metru obsadil první nepostupovou příčku. Hájek rovněž skočil 115,5 metru, ale horší body od stylových rozhodčích ho odsunuly na 35. místo. Borek Dočkal neprošel kvalifikací.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články