Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

V super-G na Hahnenkammu byl nejrychlejší Cuche

Kitzbühel (Rakousko) - Pětatřicetiletý švýcarský lyžař Didier Cuche vyhrál dnešní superobří slalom v Kitzbühelu a připsal si třetí triumf v sezoně Světového poháru. Jediný český specialista na rychlostní disciplíny Petr Záhrobský na slavné sjezdovce Streif obsadil 39. místo a nebodoval. Cuche vyhrál na Hahnenkammu super-G poprvé v kariéře, dosud na jedné z nejtěžších tratí světa triumfoval dvakrát ve sjezdu. Program pokračuje sobotním sjezdem a nedělním slalomem.

Pro premiérový triumf v superobřím slalomu od loňského zisku titulu mistra světa si urostlý Švýcar dojel s náskokem 28 setin před lídrem pořadí disciplíny Michaelem Walchhoferem z Rakouska. O další setinu zpět byl na třetím místě jiný Rakušan Georg Streitberger. "Pořádně dlouho jsem na to čekal, takže si to teď užívám," uvedl Cuche, jenž vyhrál super-G v Kitzbühelu jako první Švýcar v historii.

Ve vyrovnaném závodu se vešlo nejlepších osmnáct lyžařů do jedné sekundy, první za touto hranicí byl lídr SP Carlo Janka. Vítězův krajan přesto mírně zvýšil na 26 bodů náskok v čele před Rakušanem Benjaminem Raichem, který obsadil 27. pozici.

Devětadvacetiletý Záhrobský, který bodoval před měsícem v minulém super-G ve Val Gardeně, ztratil na Chucheho 2,26 sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články