Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V návrhu olympijské nominace je 88 sportovců

Praha - Na olympijské hry do Vancouveru pojede rekordní výprava. Plénum Českého olympijského výboru ve čtvrtek nejspíš schválí návrh výkonného výboru, který zařadil do nominace 88 sportovců. Dosud největší výpravu měla Česká republika v roce 2006 v Turíně, kde do her zasáhlo o tři sportovce méně. Řekl to místopředseda ČOV pro sport František Dvořák. Toto číslo se ale ještě může měnit, neboť na seznamu je čtrnáct čekatelů na případná další místa, která by České republice mohly dodatečně přidělit ve svých kvótách jednotlivé mezinárodní sportovní federace.

"To číslo tedy může ještě pulsovat," řekl Dvořák. Termín konečné nominace je 25. ledna, celkově má výprava do Kanady aktuálně i s doprovodem 182 členů.

Dvořák nepředpokládá, že by plénum návrh ve čtvrtek neschválilo. "Dlouho seděla komise, dnes celý den výkonný výbor. S jednotlivými svazy jsme to důkladně projednali," podotkl. ČOV pracuje na schvalování nominace i členů doprovodu od pondělí. "Věřím, že to proběhne hladce, že to bude mít slavnostní ráz," uvedl Dvořák na stránkách olympic.cz.

Na čtvrtečním plénu přijme ČOV zároveň Českou golfovou federaci a Českou rugbyovou unii za řádné členy a udělí cenu Jiřího Stanislava Gutha-Jarkovského žokeji Josefu Váňovi.

Návrh nominace podle informací z jednotlivých svazů:

Akrobatické lyžování: Nikola Sudová, Šárka Sudová, Lukáš Vaculík (boule), Tomáš Kraus, Zdeněk Šafář (skikros).

Alpské lyžování: Ondřej Bank, Kryštof Krýzl, Filip Trejbal, Martin Vráblík, Petr Záhrobský, Šárka Záhrobská, Klára Křížová.

Běh na lyžích: Lukáš Bauer, Martin Jakš, Martin Koukal, Dušan Kožíšek, Jiří Magál, Milan Šperl, Eva Nývltová, Kamila Rajdlová, Iva Janečková.

Biatlon: Ondřej Moravec, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr, Zdeněk Vítek, Tomáš Holubec, Magda Rezlerová, Gabriela Soukalová, Zdenka Vejnarová, Veronika Vítková, Veronika Zvařičová.

Boby: Ivo Danilevič, Jan Stokláska, Jan Kobián, Dominik Suchý, Jan Vrba, Martin Bohman, Miloš Veselý, Ondřej Kozlovský, Vladimír Hladík.

Hokej: Ondřej Pavelec, Jakub Štěpánek, Tomáš Vokoun, Miroslav Blaťák, Jan Hejda, Tomáš Kaberle, Filip Kuba, Pavel Kubina, Zbyněk Michálek, Roman Polák, Marek Židlický, Petr Čajánek, Roman Červenka, Patrik Eliáš, Martin Erat, Tomáš Fleischmann, Martin Havlát, Jaromír Jágr, David Krejčí, Milan Michálek, Tomáš Plekanec, Tomáš Rolinek, Josef Vašíček.

Krasobruslení: Tomáš Verner, Michal Březina, Kamila Hájková, David Vincour (taneční pár).

Rychlobruslení: Martina Sáblíková, Karolína Erbanová (dlouhá dráha), Kateřina Novotná (short track).

Saně: Luboš Jíra, Matěj Kvíčala (dvojice), Ondřej Hyman, Jakub Hyman.

Snowboarding: Michal Novotný, David Bakeš (snowboardcross), Šárka Pančochová (U-rampa), Zuzana Doležalová (obří slalom), Petr Šindelář (paralelní obří slalom).

Severská kombinace: Pavel Churavý, Tomáš Slavík, Miroslav Dvořák, Aleš Vodseďálek.

Skoky na lyžích: Antonín Hájek, Lukáš Hlava, Jakub Janda, Martin Cikl, Roman Koudelka, Borek Sedlák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články