Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V Litvínově se bude extraliga hrát před novou tribunou

Litvínov – Legendární litvínovský zimní stadion Ivana Hlinky prošel přes léto první větší rekonstrukcí ve své téměř šedesátileté historii. Kvůli licenčním podmínkám hokejového svazu musely v Litvínově upravit hlavně západní tribuny, nakonec přibyla práce i kvůli požárním předpisům.  

Je nám líto, video expirovalo.
Litvínovští hokejisté zahájí sezonu na zrekonstruovaném stadionu

Klub měl letos poslední možnost, jak splnit požadavky hokejového svazu. Jedna z jeho výjimek totiž zanedlouho vyprší a extraligové zápasy v Litvínově by se mohly stát minulostí. "Abychom mohli hrát extraligu, musí ten stadion splňovat určitá kritéria. To byl původní důvod, proč se k tomu přistoupilo," přiznává generální manažer Litvínova Robert Kysela. 

Během plánované rekonstrukce se však náhle objevil další požadavek, největší tribuna neměla požadované bezpečnostní únikové východy, které bylo nyní potřeba nově vybudovat. Západní tribuna postavená v roce 1965 sice původně jeden únikový východ měla, vedení klubu ho ale vzápětí nechalo zazdít, aby zvýšilo počet míst k sezení. V rámci nového projektu tak vznikly v tribuně hned čtyři nové východy.

Na stadionu přibyly i nové sedačky, elektroinstalace a bezpečnostní zábrany. Tribuny mají i nové protipožární dveře. "Těch dveří je padesát šest, a i když jsou dveře zvenku zamčené, tak kdyby náhodou vznikl požár, tak se může takto odejít," tvrdí Dušan Belák, jednatel rekonstrukční firmy.

Majitelem stadionu je město Litvínov a rekonstrukce stadionu byla pro radnici největší investicí v letošním roce. "Dohromady ta rekonstrukce činila dvacet osm milionů pět set tisíc korun," říká místostarostka Litvínova Erika Sedláčková (KSČM). Na první extraligový zápas po rekonstrukci se mohou fanoušci litvínovského hokeje těšit už ve čtvrtek 12. září, kdy domácí přivítají na ledě mužstvo Zlína. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články