Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Lillehammeru bodovali Hlava s Jandou, zvítězil Schlierenzauer

Lillehammer (Norsko) – Vítěz loňského světového poháru ve skocích na lyžích Gregor Schlierenzauer ovládl druhý závod letošního ročníku v norském Lillehammeru. Mezi nejlepších třicet se probojovali čeští skokani Lukáš Hlava, který skončil na 24. místě, o dvě příčky za ním se umístil Jakub Janda. Do druhého kola nepostoupil Martin Cikl, který obsadil první nebodované 31. místo. Již v kvalifikaci zůstal nejlepší Čech loňské sezony Roman Koudelka.

Gregor Schlierenzauer
zdroj: ČTK/AP

Devatenáctiletý Schlierenzauer triumfoval ve světovém poháru již po pětadvacáté, po prvním kole se ovšem zdálo, že se tentokrát nedostane ani na stupně vítězů. Po skoku dlouhém 125,5 metru totiž rakouskému mladíkovi patřilo šesté místo. Ve druhém kole ovšem přistál až na 141. metru, což mu pomohlo na nejvyšší příčku. O 3,5 bodu předstihl Schlierenzauer krajana Thomase Morgensterna, jenž po prvním kole vedl. Třetí skončil polský veterán Adam Malysz. Dominanci rakouského kvarteta potvrdili šestým místem Andreas Kofler a sedmým Wolfgang Loitzl.

Devátou pozici obsadil slavný Fin Janne Ahonen, jenž se na můstky vrátil kvůli olympijským hrám ve Vancouveru po roční pauze a poprvé po comebacku bodoval.

Hlava si díky skokům dlouhým 120 a 126 metrů v hustém sněžení připsal první body v ročníku, bývalý vítěz SP Janda skončil v elitní třicítce už minulý víkend v Kuusamu. Oba po druhých pokusech zůstali na pozicích, které jim patřily po prvním kole.

Další závod je v Lillehammeru, jenž nahradil původně naplánovaný Trondheim, na programu v neděli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články