Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

V Ga-Pa vyhrál Prevc a vede Turné, Koudelka byl osmý

Garmisch-Partenkirchen - Druhý závod Turné čtyř můstků v německém Garmisch-Partenkirchenu vyhrál Slovinec Peter Prevc a ujal se vedení v průběžném hodnocení tradičního seriálu. Roman Koudelka skončil osmý a vyrovnal svůj druhý nejlepší výsledek v sezoně, celkově je třináctý. Bodovali i Lukáš Hlava, Jakub Janda a Jan Matura.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Vítěz úvodního závodu Severin Freund obsadil po výkonech 133,5 a 132,5 metru třetí místo, před německého skokana se dostal ještě Nor Kenneth Gangnes. Lídr průběžného pořadí Světového poháru Prevc, který se ve zkušebním kole blýskl skokem 140 metrů, se stal teprve třetím slovinským vítězem závodu Turné čtyř můstků.
 
Hlava byl po skoku dlouhém 122 metrů pětadvacátý, Janda předvedl ve druhém kole výkon o metr kratší a skončil dvě pozice za ním. Matura, který do finále postoupil se štěstím po šestém nejhorším výkonu úvodního kola, obsadil 28. místo. Ve druhém kole se zlepšil na 123,5 metru.

"Předvedl jsem dva dobré skoky, takže jsem spokojený, že se to vešlo do desítky. Je to pro mě povzbuzení do dalších závodů," řekl v rozhovoru pro Radiožurnál Koudelka. Konečně prý našel ty správné lyže, které jsou sice kratší, ale na nájezdu mají srovnatelnou rychlost s ostatními. "Sedí mi. Ještě budeme testovat kombinézy, ale tohle je výsledek, na který teď aktuálně mám," prohlásil.

Koudelka: V Ga-Pa jsme s klukama ukázali, že jsme dobrá parta

Když odstraní ještě nějaké chyby v technice, mohl by se prý přiblížit stupňům vítězů. "Po Oberstdorfu na nás byla oprávněná kritika, dneska jsme ale s klukama ukázali, že jsme dobrá parta a všichni jsme postoupili do druhého kola," uvedl Koudelka. V celkovém pořadí SP se ale neposunul do desítky, která by mu zajistila automatickou kvalifikaci do závodu. "Kdyby se mi to povedlo, bylo by to lepší, ale kvalifikace mě nenervuje. Alespoň si vyzkouším můstek a zaskáču si," řekl.
 
Souboj o vítězství v Turné se zužuje na duel mistra světa Freunda s dvojnásobným olympijským medailistou ze Soči Prevcem, který v Ga-Pa vyhrál čtvrtý závod v sezoně. Z devíti závodů nebyl na stupních vítězů jen jednou. V Oberstdorfu na úvod Turné skončil třetí.
 
Turné bude pokračovat v Innsbrucku, kde se v sobotu skáče kvalifikace a hlavní závod o den později.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články