Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V českém týmu pro velký můstek chybí Hájek

Val di Fiemme - Antonín Hájek se nedostal do nominace českých skokanů pro závod na velkém můstku na mistrovství světa. Rozhodl o tom trenér reprezentace David Jiroutek po podvečerním tréninku ve Val di Fiemme. Český tým tvoří čtveřice Jan Matura, Lukáš Hlava, Jakub Janda a Roman Koudelka. Hájek, který se do nominace pro šampionát dostal na poslední chvíli, aby mohl bojovat o účast právě v závodu na velkém můstku, zůstane v Itálii ve hře pro sobotní týmovou soutěž.

Šestadvacetiletý Hájek byl před osmi lety třicátý na MS v Oberstdorfu, kde zazářil Janda dvěma medailemi. Skákal i o dva roky později na šampionátu v Sapporu a životní výsledek si připsal na OH ve Vancouveru, kde byl sedmý. Navíc je českým rekordmanem z Planice (236 metrů).

Přesto nikdy nebyl natrvalo v českém týmu. "Dvě sezony mi to nevychází, to se projevuje na sebevědomí. A když vám to nejde, motivace do tréninku se taky snižuje," vysvětlil Hájek, který se připravuje pod vedením Michala Doležala, bývalého elitního skokana. V kontinentálním poháru dokázal být letos šestý v Engelbergu i osmý v Almaty.

Blýskl se při světovém poháru v letech v Harrachově, kde byl třináctý a sedmnáctý skončil na dalších letech v Oberstdorfu. "Tam mi to sedělo," řekl. "Kéž bych se dostal aspoň do týmů a sedlo mi to i tady," doufal Hájek v poslední šanci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články