Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V české výpravě bude nakonec jen 92 sportovců

Vancouver - Česká olympijská výprava bude mít ve Vancouveru nakonec o jednoho člena méně. Organizační výbor her (VANOC) odebral jednu akreditaci bobistům, jejichž tým tak v Kanadě bude mít místo devíti osm členů. Ve Vancouveru se tak může představit celkem 92 českých sportovců. O případný start přišel Vladimír Hladík. Na zastoupení českých posádek v olympijském závodě se nic nemění, i nadále by měly startovat dva čtyřboby a jeden dvojbob.

"VANOC udělal velkou chybu, že na nesrovnalost upozornil až předevčírem. Takhle sem jel Vláďa Hladík zbytečně," uvedl šéf české mise František Dvořák v oficiální zprávě. Pochybil ale i český svaz bobistů. "Měl si u mezinárodní federace ověřit, zda má nárok na devět míst. Je to velmi nepříjemné, ale pravidla účasti na olympijských hrách jsou striktní," dodal Dvořák.

Zástupci organizačního výboru upozornili českou stranu na chybu až po pěti dnech po akreditaci bobistů, respektive Hladíka, jenž již opustil olympijskou vesnici a přesunul se do Whistleru. V Kanadě by měl zůstat a plnit roli prvního náhradníka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články