Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

V české nominaci na MS je Strachová či Ledecká, šanci dostane i neslyšící Kmochová

Praha – Česká výprava na únorové mistrovství světa v alpském lyžování ve Svatém Mořici má 13 členů. Největší naděje bude jako již tradičně Šárka Strachová. V týmu nechybí ani snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká či neslyšící Tereza Kmochová.

Strachová se vrací na místo, kde v roce 2003 odstartovala svou kariéru na světových šampionátech. Ten letošní bude její osmý a slalomářka bude útočit na pátou medaili: doma má už kompletní sbírku s jedním bronzem navrch. V aktuálním hodnocení slalomu Světového poháru je sedmá.

Šampionát začne příští týden v úterý superobřím slalomem, do kterého nastoupí také Ledecká. Ta začala vrcholově jezdit na sjezdových lyžích teprve loni a na MS si odbude premiéru. Na nedávném Světovém poháru v Ga-Pa byla třináctá ve sjezdu a devatenáctá právě v super-G.

Po dvou účastech mají Martina Dubovská s Kateřinou Pauláthovou a jednou se šampionátu zúčastnily Kmochová s Gabrielou Capovou. Nejzkušenějším mužem z výpravy je Kryštof Krýzl, jenž absolvoval svátek alpského lyžování už šestkrát. Aktuálně si však léčí zlomená žebra.

Sjezdař Jan Hudec startoval na pěti šampionátech, ve Svatém Mořici však poprvé oblékne české reprezentační barvy. Ondřej Berndt jede na mistrovství světa podruhé a mladé české naděje Jan Zabystřan, Daniel Paulus a Filip Forejtek budou mít premiéru.

Nominace:

Muži: Kryštof Krýzl, Jan Hudec, Ondřej Berndt, Jan Zabystřan, Daniel Paulus, Filip Forejtek.

Ženy: Šárka Strachová, Ester Ledecká, Kateřina Pauláthová, Martina Dubovská, Gabriela Capová, Tereza Kmochová, Pavla Klicnarová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články