Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

V Altenbergu vládli Kripps a Humphriesová, Češi se dostali do druhého kola

Světový pohár bobistů pokračoval šestým podnikem v německém Altenbergu. V krušnohorském zimním středisku dominovala ženské kategorii Kanaďanka Kaillie Humphriesová, mezi muži se radovala dvoučlenná posádka Justina Krippse. Oba české dvojboby se probojovaly do druhého kola, Dominik Dvořák skončil šestnáctý a Jan Vrba dvacátý.

Dvojbob Kaillie Humphriesové
zdroj: AP autor: Urs Flueeler

Humphriesová porazila druhou Američanku Jamie Greubelovou Poserovou v součtu o 69 setin sekundy a navýšila své vedení v pořadí Světového poháru. V mužské kategorii zvítězil Kripps před domácím Friedrichem o pouhých devět setin sekundy, třetí byl další Němec Walther. Dvořák ztratil na vítěze 118 setin, Vrba byl o dalších 55 setin pomalejší.

"Tuhle dráhu mám rád, ale nejsem zvyklý, že přijelo hodně lidí," poukázal Dvořák na české vlajky na startu koryta, které leží jen pár kilometrů za Cínovcem. "Chtěl jsem se předvést a možná to na mě dolehlo. Přišly chybičky na dráze v řízení a v prvním startu jsme se tam nesešli. Ale je dobré vybrat si to teďka než později," řekl Dvořák.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články