Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Týmy Kubeškové a Šika ladí před mistrovstvím Evropy poslední detaily

O víkendu vše začne. České curlingové reprezentace mužů a žen vstoupí do evropského šampionátu. Cíl je zřejmý: účast na mistrovství světa. V estonském Tallinnu bude mít lepší pozici tým vedený skipkou Annou Kubeškovou, který si z A divize může účast vybojovat přímo. Sestavu okolo Davida Šika čeká složitější cesta z béčka.

Anna Kubešková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Paul Chiasson

Česky stejně jako loni zvítězily před ME na turnaji ve Wetzikonu, ale před rokem se jim pak na šampionátu nedařilo a skončily sedmé. "Forma je asi nejlepší, jaké můžeme dosáhnout v rámci tréninkového procesu," řekl trenér Karel Kubeška ČT před cestou do Tallinnu.

Z deseti družstev v divizi A si prvních šest zajistí cestu na MS a nejspíše bude stačit i sedmé místo, jelikož Dánsko má jako pořadatel dámského světového šampionátu v roce 2019 start jistý. Další dva týmy z divize A a nejlepší dva z divize B postoupí do kvalifikace o MS.

Šikovu týmu pomáhá od podzimu i bronzová olympijská medailistka z Turína 2006, Kanaďanka Shannon Kleibrinková. "Věříme, že její zkušenosti a znalosti posunou náš curling na nejvyšší úroveň a zpět do áčka," řekl Šik.

Je nám líto, video expirovalo.
Kubešková slibnou formu před ME nepřeceňuje

Curleři potřebují v divizi B postoupit do finále, aby se dostali mezi elitu a zároveň do kvalifikace o MS. Samotný šampionát bude v roce 2019 hostit kanadské Lethbridge. Ze základní části v evropské divizi B postoupí vítězové dvou skupin do semifinále, týmy na druhých a třetích místech si zahrají čtvrtfinále.

Ženy vstoupí do mistrovství Evropy utkáním proti Švédkám, muži začnou s Lotyšskem. Titul obhajují Švédové a Skotky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články