Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Tým je silný a chtěl bych organizovat jeho hru, říká Satoranský

Jičín – Čerstvý Basketbalista roku Tomáš Satoranský dře v přípravě na mistrovství Evropy ve Slovinsku. V tréninkovém zápřahu si z Děčína odskočil do Ústí nad Labem, aby přiblížil své dojmy z přípravy české reprezentační party. "Máme jeden z nejsilnějších týmů v posledních letech," myslí si talentovaný rozehrávač, který má nakročeno do NBA jako čtvrtý Čech v historii.

Tomáš Satoranský
zdroj: Getty Images autor: Sebastian Borowski

"Máme za sebou dva kempy v Trutnově a teď v Děčíně na třetím dolaďujeme hru pět na pět pro přípravné zápasy s Tureckem, Litvou a Belgií," sdělil aktuální stav. Dlouhou přípravu (šampionát se hraje až začátkem září) chápe jako možnost, jak ještě více vypiplat hru celého výběru a získat zkušenosti od těch starších. "Už se trochu známe z minulé kvalifikace. Je potřeba se víc a víc sehrávat. Hodně mi pomáhá Jirka Welsch, který se na rozehrávku taky přesouvá. Chtěl bych hru organizovat a dávat jí tempo, i když patřím k těm mladším rozehrávačům," řekl jednadvacetiletý hráč španělské Sevilly, kde působí už čtyři roky.

Na mistrovství se dvoumetrový rozehrávač těší. Bude potkávat hodně protihráčů ze španělské ligy. "Španělé jsou opět favority na titul, ale těžších soupeřů je tam víc. Na takové zápasy se těším," řekl. Sám zatím neví, co čekat od prvního duelu s domácím celkem. "Moc nevím, jak to bude vypadat. Hala by měla být určitě zaplněná a Slovinci vytvoří skvělou atmosféru. Skupina se asi bude odvíjet od toho, jak do ní vstoupíme právě s nimi," řekl.

Satoranskému se letos dařilo. Nastupoval v průměru více než 30 minut na zápas. V asistencích, které jsou pro rozehrávače nejdůležitějším statistickým ukazatelem, byl dokonce druhý nejlepší v celé soutěži. Získal sebevědomí a hlavně mu věřil trenér. To byla podle něj největší změna oproti předminulé sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s basketbalistou roku Satoranským před ME

Na trůnu krále českých basketbalistů vystřídal kamaráda Jana Veselého a potencionálního spoluhráče i za mořem. "Honza moc nehrál, ale pořád to je NBA a podle mě ho příští rok čeká větší počet minut. Je těžké se tam dostat a ještě težší se udržet," okomentoval nepovedenou sezonu svého kolegy.

Satoranský patří španělskému klubu, ale v minulém roce ho draftoval Washington. Ten drží práva pro NBA na čtyři roky. "Mám ještě na rok smlouvu v Seville s výkupní částkou pro odchod. Bohužel jsem trochu zklamaný, že jsem stále v Evropě, ale musím zůstat sebevědomý. Doufám, že jednou se tam vydám a smlouvu podepíšu," uzavřel.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články