Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Třikrát čtvrtý Březina chce na ME medaili

Sheffield/Praha - Krasobruslař Michal Březina má ve své sbírce tři čtvrtá místa ze seniorských mistrovství světa a Evropy, v závěru týdne chce tuto statistiku změnit. Na evropském šampionátu v Sheffieldu bude jednadvacetiletý český reprezentant patřit mezi medailové aspiranty.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Už jsem získal dvě malé medaile, ale určitě se pokusím, aby se změnily ve velké a konečné. A aby čtvrtá místa postupně vymizela," řekl Březina. Takzvané "malé" medaile získal loni na mistrovství Evropy, když byl druhý v krátkém programu, a o rok dříve na MS, kdy zajel třetí nejlépe hodnocenou volnou jízdu.

"O medaile nás ale bude bojovat hodně. Bude záležet na tom, jak kdo zajede," podotkl. I proto, že se na amatérský led vrátil fenomenální Rus Jevgenij Pljuščenko, lze očekávat zajímavý závod. Březina nebude jediným českým želízkem v ohni. Mezi medailové kandidáty patří i Tomáš Verner, kterému se sice zejména kvůli zdravotním problémům v této sezoně tolik nedařilo, na mezinárodní scéně je však zkušenější a úspěšnější než jeho reprezentační kolega.

"Určitě by to bylo perfektní, kdybychom se dva dostali na stupně vítězů. I když jsme měli spoustu výborných krasobruslařů, tak se to historicky nikomu nepovedlo. Bude záležet na tom, jak zajedeme a jak zajedou ostatní. Výzva to určitě je," uvedl Březina, který v říjnu vyhrál závod Grand Prix v Kanadě a probojoval se i do finále GP. 

Na prosincovém mistrovství ale poté prohrál souboj o domácí titul s Vernerem. Před mistrovstvím Evropy prý potřeboval především odpočívat. "Až do konce prosince jsem byl doma a s kondičním trenérem jsme se věnovali hlavně regeneraci. Abych si odpočinul a svaly začaly pracovat tak, jak mají. Myslím, že se to povedlo, protože poslední dva týdny se cítím dobře, i když byly krušné," pochvaloval si svěřenec trenérů Petra Starce, Karla Fajfra a Karola Divína.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články