Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Třetí medailová radost, pár Křepelková-Kožíšek si doskákal pro stříbro

Almaty - Česká výprava hlásí zisk dalšího cenného kovu. Po dvou bronzech si zásluhou skokanů Marty Křepelkové a Čestmíra Kožíška připsala stříbro. V závodu smíšených dvojic nestačili pouze na Japonce. Blízko medailovému úspěchu jsou také curleři, kteří postoupili do semifinále. Umístění v nejlepší desítce dosáhl rovněž krasobruslař Michal Březina a taneční pár Nicole Kuzmichová-Alexandr Sinicyn.

Marta Křepelková a Čestmír Kožíšek
zdroj: Jan Michálek

Křepelková si pozici na stupních vítězů vychutnala už podruhé. V individuální soutěži totiž byla třetí. Český tým předčili jen Haruka Iwasaová s Naoki Nakamurou z Japonska, kteří zaznamenali o deset bodů více. Ve finále skákalo také duo Karolína Indráčková s Filipem Sakalou a radovali se z šestého místo.

Krasobruslařský pár Nicole Kuzmichová, Alexandr Sinicyn byl v tancích na ledě sedmý. "Udělali jsme pár drobnějších chyb, které nás stály pár bodů, ale s umístěním jsme docela spokojeni," hodnotil Sinicyn. "Já z toho mám dobrý pocit. Chtěli jsme tady opravit chyby z minulého týdne, což se nám povedlo," doplnila Kuzmichová.

Je nám líto, video expirovalo.
Taneční pár Kuzmichová-Sinicyn obsadil na univerziádě sedmé místo

Soutěž krasobruslařů suverénně vyhrál domácí reprezentant Denis Ten, bronzový olympijský medailista ze Soči. Michal Březina se z osmého místa po krátkém programu posunul ve volné jízdě na sedmé. Za medailovými pozicemi zaostal o 21,5 bodu.

I když dvakrát upadl a v závěru zaostal za hudbou, polepšil si Březina o deset bodů vůči mistrovství Evropy. I proto byl s výsledkem spokojený. "Spravil jsem volnou jízdou náladu. Atmosféra tady mi dodala energii do přípravy," líčil Březina.

Michal Březina
zdroj: Přemysl Vida

Curlingový tým postoupil do pondělního semifinále proti Švédsku, když skončil v základní části turnaje s bilancí šesti výher a tří porážek třetí. Běžci na lyžích Andrea Klementová a Jakub Gräf si ve sprintu smíšených dvojic připsali deváté místo, Daniel Paulus zajel v obřím slalomu dvacátý čas.

Česká výprava zatím na univerziádě získala jedno stříbro a dva bronzy. Vedle dvou medailových úspěchů ve skocích na lyžích se o zbývající bronz postarala snowboardistka Kateřina Chourová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články