Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Trenéři Nekola a Marek: Titul chtějí oba týmy stejně

Praha - Volejbalové finále mezi Brnem a Libercem uzavře dlouhou sezonu. Týmy jsou před ním v rozdílné pozici  Severočeši startují jako jasní favorité, Brno může jen překvapit. Šance svých celků přišli do Sportovních zpráv okomentovat trenéři Michal Nekola a Ondřej Marek.

Volejbalisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

"Naše role byla daná už na začátku sezony, celou sezonu jsme ji potvrzovali. Roli favorita přijímáme a chceme obhájit titul," komentoval postavení Liberce stručně jeho trenér Nekola. "Liberci chceme být ve finále důstojným soupeřem. Naše šance se těžko odhaduje  Liberec spolu hraje strašně dlouho, my teprve rok. Nechci odhadovat nějaká procenta, budeme bojovat a dáme do toho všechno. Titul chceme stejně jako Liberec," nabídl pohled druhé strany Marek.

"Opírají se hlavně o Patochu a Staňka," komentoval brněnský kouč sílu Liberce. Jeho protějšek ovšem s tímto hodnocením nesouhlasí. "Máme to rozložené na všechny, využíváme sílu celého týmu. V útočné fázi to máme rozloženo na víc lidí," uvedl. "Brno jsem na černého koně pasoval už před sezonou. Mají hodně kvalitní tým. Dřív spoléhali hodně na mladé, nyní přišla i zkušenost. Hrají konstantně celou sezonu a zaslouženě postoupili do finále," myslí si.

Je nám líto, video expirovalo.
Sportovní zprávy: Před finále volejbalové extraligy

Rozdíl mezi týmy může být v zápasovém tempu  Brno muselo o postup dlouho bojovat, Liberec měl cestu do finále přímočařejší. "Odehráli jsme dlouhou sérii s Budějovicemi, ale tým to zvládl a kondičně je připraven. Opravdu v tom nevidím výhodu či nevýhodu," popsal Marek. "Určitě je lepší hrát než trénovat. Ta pauza byla dlouhá. Kluci se těší a budou připraveni," řekl Nekola, jehož Liberec zatím v play-off neztratil jediný zápas.

Kvůli množství zápasů (play-off se hraje na čtyři vítězné zápasy) se občas uvažuje o změně systému. "Líbilo by se mi finále na jedno vítězství podobně jako to má florbal. Přilákalo by to hodně diváků," myslí si Marek. "Uvažovalo se o tom, je to zajímavý model, kterému bych se asi nebránil. Pro favority by to bylo těžší, protože v jednom utkání se může stát cokoliv. Nebyl bych proti," uzavřel Nekola.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články