Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trejbal podruhé v sezoně bodoval ve slalomu

Adelboden - Český lyžař Filip Trejbal podruhé v této sezoně bodoval ve Světovém poháru. Čtyři dny po svých 26. narozeninách obsadil devatenácté místo ve švýcarském Adelbodenu. Triumfoval Chorvat Ivica Kostelič, který vedl už po prvním kole a v druhém uhájil vedení před trojicí Rakušanů. Třinácté vítězství v kariéře vyneslo jednatřicetiletému lyžaři vedení v hodnocení slalomu i v celkové klasifikaci Světového poháru. Trejbal, juniorský mistr světa z roku 2005, navázal na 17. místo z listopadového slalomu v Levi, pak už v tomto ročníku startoval jen ve Val d'Isere, kde se nekvalifikoval do druhého kola. To dnes potkalo zbylou trojici českých reprezentantů na startu.

Kryštof Krýzl se do nejlepší třicítky těsně nevešel, na 31. místě jej od účasti v druhém kole dělilo 13 setin sekundy. Ondřej Bank s Martinem Vráblíkem byli mezi pětadvaceti závodníky, kteří první kolo nedokončili.

Trejbal v prvním kole zajel 25. a v druhém desátý čas, kterým byl rychlejší i než stříbrný olympijský medailista Kostelič. Chorvat měl ale po první jízdě výrazný náskok a první místo udržel, když o 26 setin porazil Marcela Hirschera. Třetí Reinfried Herbst ztratil už přes sekundu.

Náročnou trať Chuenisbärgli nezvládli vedle Banka s Vráblíkem ani někteří favorité. Do cíle prvního kola nedojel například olympijský vítěz Giuliano Razzoli z Itálie nebo Rakušan Benjamin Raich. Do závodu nezasáhl lídr průběžného pořadí SP Aksel Lund Svindal z Norska, kterého trápila horečka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články