Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Tituly pro Vítkovou a Krčmáře. V Letohradu vyhráli sprint

Michal Krčmář a Veronika Vítková jsou novými mistry ČR v letním biatlonu v disciplíně sprint. Základem jejich úspěchu byla v závodě v Letohradu bezchybná střelba.

Veronika Vítková
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Vítězství mě těší, ale především si neskutečně cením nuly, které jsem dosáhl už ve druhém sprintu za sebou," pochvaloval si Krčmář. Desetikilometrovou trať zvládl o 18 sekund rychleji než rovněž bezchybný Ukrajinec Vitalij Kilčyckyj.

Třetí Ondřej Moravec s dvěma trestnými okruhy za chyby vestoje zaostal za vítězem o sedmadvacet sekund a těsně porazil Tomáše Krupčíka, hned za nimi skončil Michal Šlesingr, který se od jara léčil s mononukleózou.

Vítková předvedla deset zásahů jako jediná z patnácti zúčastněných žen a závod na 7,5 km zvládla bezmála o minutu rychleji než Lotyška Baiba Bendiková. Třetí Eva Puskarčíková chybovala jednou a porazila o necelé čtyři sekundy Markétu Davidovou, jež musela na tři trestné okruhy.

"Jsem moc ráda, že mi spadly všechny terče. Na trati jsem toho měla opravdu dost. Po světovém šampionátu jsme totiž v Jablonci s týmem žen pokračovaly v tréninku, a navíc jsme k tomu využívaly hypoxii, kde jsme simulovaly výšku 2000 metrů nad mořem," uvedla Vítková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články