Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Synek odstartoval přípravu na Rio: Je to po sezoně ideální ventil na hlavu

Praha – Není žádným tajemstvím, že mezi sportovci zimní příprava nepatří mezi oblíbené části roku a někteří ji doslova nesnáší. Do této party však určitě nepatří skifař Ondřej Synek, jenž si naopak předsezonní dril užívá, jelikož mu slouží jako odpočinek od závodění. Letošní nabírání fyzičky je specifické tím, že je klíčové pro blížící se olympijské hry. Český reprezentant ale osvědčené praktiky kvůli Riu měnit neplánuje.

Mohlo by se zdát, že do olympijských her v Riu de Janeiro je stále spousta času. Vždyť první disciplíny odstartují až za dlouhých devět měsíců. Část sportovců ale už nyní zahájila klíčovou přípravu, která by je měla připravit na tuto vrcholnou akci. Mezi ně patří i skifař Ondřej Synek, který již od pondělí poctivě pracuje na fyzičce.

"Docela jsem se na to těšil. Osobně mi příprava ani nevadí, jelikož si díky ní odpočinu od závodění. To totiž není úplně ideální na hlavu. Člověk je z něj hodně psychicky unavený. Přes zimu se tak dobře odventiluji," prozradil Synek, letošní vítěz mistrovství světa.

Právě zimní příprava patří vůbec k nejklíčovějším částem Synkovy sezony, jelikož během ní nabírá fyzickou sílu, z které by měl těžit po celou sezonu včetně olympiády. "Je to alfa a omega sezony. To, co teď natrénuji, se poté ukáže. Je to v každém sportu, že co se v současnosti namakám, z toho budu těžit," uznal.

V přípravě hodlá navázat na zkušenosti z roků předchozích, a ačkoli ho čeká další olympiáda, speciální trénink kvůli ní neplánuje. "Máme s trenérem osvědčený recept a ten není potřeba měnit. Naopak je lepší to mít ustálené. Kdybychom třeba zvýšili objem kvůli Hrám, tak se můžu přetáhnout a nebylo by to dobré," popsal Synek potíže, které by mohly nastat.

Třiatřicetiletý skifař, který se olympiády zúčastnil už třikrát s bilancí dvou stříbrných medailí a jednoho pátého místa, má pro olympiádu jasný cíl, a to konečně dosáhnout na vytoužené zlato, které mu doposud uniká. Uvědomuje si ale, že ho rozhodně nečeká jednoduchý úkol.

"Každý mi připomíná, že teď musím vyhrát. Rio je pro mě velká výzva a už se to rychle blíží. Velmi se na olympiádu těším, ale stále je to devět měsíců a tu olympijskou atmosféru zatím nevnímám. To přijde až na jaře," dodal Synek.

Je nám líto, video expirovalo.
Synek: Každý mi říká, že v Riu musím vyhrát. Atmosféra mě zatím ale nepohltila
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články