Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Synek: Mým cílem na MS je kvalifikovat se na olympiádu

Praha – Český skifař Ondřej Synek zažívá v posledních měsících doslova období snů. Za poslední rok se stal mistrem světa a ovládl i celkové pořadí Světového poháru ve své disciplíně, což pro armádního sportovce znamenalo povýšení o dvě hodnosti na nadporučíka. I v soukromém životě se Synkovi daří, staví dům a minulý týden se oženil s dlouholetou přítelkyní Pavlou, se kterou vychovává devítiměsíční dceru.

Svatba v době vrcholící přípravy na mistrovství světa ve Slovinsku, kde bude obhajovat titul, pro Synka žádnou velkou komplikací nebyla. "Zvolili jsme takový model, že jsme to nikde moc neventilovali a byl jsem domluvený i s trenérem, takže do tréninku to nijak výrazně nezasáhlo," je si jistý nejlepší český skifař.

Ačkoliv na mistrovství světa jede z pozice úřadujícího šampióna, příliš velké ambice nemá. "Na olympiádu postupuje z mistrovství nejlepších jedenáct závodníků a s trenérem jsme se dohodli, že naším hlavním cílem bude se kvalifikovat a když se dostanu do finále, tak bych rád zase bojoval o zlatou medaili," neztrácí skromnost rodák ze Staré Boleslavi.

Za největší soupeře na šampionátu považuje svého dlouholetého soupeře Drysdala z Nového Zélandu a také Brita Campbella. "Nevím, jak na tom bude Němec Hacker, který byl na operaci se zády, a nechám se překvapit, jak potrénovali ostatní a jestli jsou ve formě," shrnuje Synek.

Je nám líto, video expirovalo.
Interview ČT24
Synek o olympiádě:

"Teď je ale přede mnou mistrovství a jak se říká, nejdřív je potřeba se kvalifikovat, pak až balit tašku."

K blížící se olympiádě v Londýně, která bude vrcholem příští sezóny nejen pro veslaře, se Synek zatím příliš neupírá, ačkoliv už má speciální motivaci pro finálovou účast. "Jediné, co jsem teď kolem olympiády řešil, bylo, že jsem pro maminku a pár kamarádů koupil lístky na finále veslování, tak doufám, že se v něm představím," přeje si Synek.

Ondřej Synek
zdroj: ČT24
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články