Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Svindal vyhrál po 22. v kariéře a předstihl Aamodta

Lake Louise (Kanada) - Norský lyžař Aksel Lund Svindal vyhrál první superobří slalom sezony. Díky vítězství v Lake Louise, které bylo jeho 22. v kariéře, se stal nejúspěšnějším Norem v historii seriálu - o jednu výhru překonal Kjetila-Andreho Aamodta. Polovina Svindalových výher je právě ze superobřího slalomu, který v Lake Louise vyhrál už popáté.

Aksel Lund Svindal
zdroj: AP autor: Alessandro Trovati

"Znám se s Kjetilem dobře, byl to můj idol, takže je fajn ho porazit," uvedl s úsměvem Svindal. Dnes norský lyžař porazil o 24 setin sekundy druhého Rakušana Matthiase Mayera, třetí skončil další zástupce alpské lyžařské velmoci Georg Streitberger (-0,38). "Ve střední části to dnes pro mě bylo těžké, tam byl Matthias lepší, ale dole jsem jel hodně dobře," řekl vítěz. Jediný Čech na startu Ondřej Bank zajel s číslem 68 čtyřicátý čas a na Svindala ztratil 2,44 sekundy.

V dnešním závodu porazil Svindal o 24 setin sekundy Rakušana Matthiase Mayera, třetí skončil další zástupce alpské lyžařské velmoci Georg Streitberger (-0,38). V průběžném hodnocení SP má pětinásobný mistr světa Svindal 200 bodů a vede o 40 bodů před obhájcem velkého glóbu Marcelem Hirscherem z Rakouska, jenž se specializuje na technické disciplíny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články