Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Světové poháry v Harrachově nebudou, chybí sníh

Harrachov (Semilsko) - Světové poháry sdruženářů a skokanů na lyžích se v Harrachově neuskuteční. Organizační výbor se závody naplánované na 11. až 13. prosince rozhodl kvůli špatným sněhovým podmínkám zrušit. Organizátoři čekali s konečným verdiktem do poslední možné chvíle. Předpověď počasí však není příznivá, takže nemají šanci vinou vysokých teplot upořádat alespoň skokanské závody na umělém sněhu. K tomu by pořadatelé potřebovali tři dny mrazů alespoň minus pět stupňů.

Skokani měli v pátek 11. prosince absolvovat pod Čertovou horou tréninky a kvalifikaci, o víkendu byly v plánu dva závody na velkém můstku. Sdruženáře měl čekat sobotní týmový závod na velkém můstku a v neděli závod Gundersenovou metodou rovněž na můstku HS 142. Páteční kvalifikace se měla skákat za umělého osvětlení, které bylo v Harrachově v létě vybudováno za více než 30 milionů korun. Sdruženáři měli startovat a finišovat při běhu na dojezdu mamutího můstku.

Krkonošské středisko přišlo kvůli nepřízni počasí o Světové poháry už několikrát. Naposledy se v Harrachově měly konat závody skokanů v prosinci roku 2006 a klání sdruženářů v lednu 2007, oba podniky však byly kvůli teplému počasí zrušeny. 

Před dvěma lety počasí ovlivnilo lednový Světový pohár v letech na lyžích, kdy se vinou silného větru uskutečnilo jen jedno kolo. Harrachovský areál hostil od roku 1981 celkem 22 závodů SP ve skocích či letech na lyžích a čtyři v severské kombinaci.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články