Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Světové poháry v Harrachově nebudou ani příští týden

Praha - Světové poháry skokanů na lyžích a sdruženářů v Harrachově se nebudou konat ani v příštím týdnu. Organizátoři ve spolupráci s Mezinárodní lyžařskou federací FIS nejprve závody plánované původně na tento víkend v minulém týdnu zrušili, později se však domluvili, že počkají a v případě dobrých sněhových podmínek je přesunou na 15. a 16. prosince. FIS však oznámila, že i tato možnost kvůli technickým a organizačním důvodům padá.

"Očekávaná studená fronta se dle dnešní předpovědi posunula až na víkend, a tímto padly poslední šance začít vyrábět technický sníh a připravovat můstek, i když nám trochu padá přírodní sníh," uvedli pořadatelé v prohlášení.

Třebaže se zástupci FIS nechali slyšet, že nebudou hledat náhradní dějiště, situace se opět změnila. Jeden skokanský závod by se mohl konat příští týden v pátek 18. prosince před dalšími díly SP ve švýcarském Engelbergu, sdruženáři by jeden z původně dvou plánovaných závodů odjeli týž den v rakouském Ramsau, rovněž před dalším dílem SP v severské kombinaci tamtéž. Organizátoři se s FIS musejí dohodnout do čtvrtečního poledne.

V původním termínu nebylo možné naplánovaný program v Krkonoších uskutečnit kvůli špatným sněhovým podmínkám. Skokani měli v Harrachově absolvovat dva závody, sdruženáři měli mít na programu týmový a individuální start. Pořadatelé nedostali kvůli počasí ani možnost upořádat skokanské závody na umělém sněhu. K tomu by potřebovali tři dny mrazů s teplotami nižšími než pět stupňů pod nulou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články