Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Švédky obhájili curlingové zlato, Kanadu zdolaly 7:6

Vancouver - Švédské curlerky se skipkou Anette Norbergovou vyhrály finále olympijského turnaje nad Kanadou 7:6 v dodatečném endu a obhájily zlato z Turína. Bronz patří Číňankám po vítězství 12:6 nad Švýcarskem. Olympijské dění sledujte v přímých přenosech na ČT2, ČT4 a zpravodajském webu ČT24. Bližší informace najdete také na webovém speciálu ČT zoh.cz.

Finálový duel začaly lépe Švédky, které vedly v polovině duelu 4:2, Kanaďanky ale otočily po 9. endu na 6:4 a i ten poslední měly rozehrán velmi dobře. Posledním kamenem však chybovala do té doby na turnaji precizní skipka Cheryl Bernardová a darovala soupeřkám vyrovnání.

Zkoprnělé publikum, které několik sekund předtím už oslavovalo první zlato od Nagana 1998, však doufalo, že Kanada udrží výhodu posledního kamenu v dodatečném endu. Bernardová však znovu minula a Švédky pohltila radost z obhajoby prvenství. Vedle třiačtyřicetileté Norbergové triumf z Turína pamatují i Eva Lundová a Cathrine Lindahlová.

První medaili z curlingu v historii mají Číňanky, dvojnásobné obhájkyně stříbra Švýcarky naopak odjíždějí tentokrát s prázdnou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články