Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Švéd Olsson vyhrál klasickou padesátku, Bauer šestnáctý

Val di Fiemme - Švédský běžec na lyžích Johan Olsson vyhrál na mistrovství světa ve Val di Fiemme po sólové jízdě závěrečnou klasickou padesátku s hromadným startem. Český reprezentant Lukáš Bauer skončil šestnáctý. Stříbrnou medaili získal Švýcar Dario Cologna a třetí byl Alexandr Poltoranin z Kazachstánu. Další český běžec Jiří Magál, který byl v krátkém úniku v úvodních kilometrech, skončil dvacátý. Martin Jakš obsadil 26. místo a Ondřej Horyna 46. místo.

Johan Olsson
zdroj: Getty Images autor: Alexander Hassenstein

Dvaatřicetiletý Olsson si pro první individuální zlato dojel impozantním způsobem. Od dvanáctého kilometru jel v úniku s Colognou, který ale ve sjezdu po 20 kilometrech upadl a ztratil se Švédem kontakt. Olsson pak vydržel dalších skoro třicet kilometrů osamocen, udržoval si náskok v průměru okolo půl minuty a cílem projel suverénně první.

Pro Bauera je 16. místo z padesátky nejlepším umístěním na šampionátu, který mu nevyšel podle představ. Nejlepší český běžec zkoušel Olssona dotáhnout, od 27. do 38. kilometru jel druhý před hlavním polem, ale tempo nevydržel a propadl se.

"Můžu si dovolit tvrdit, že po těch předchozích závodech jsem si tady docela spravil chuť. Myslím, že konečně přišel závod, kdy jsem si nemohl stěžovat na lyže a mohl jsem předvést, na co aktuálně mám," řekl Bauer. "Poslední závod celkem spokojenost a jsem rád, že jedu z mistrovství světa domů."

Magál byl s dvacátým místem spokojen a byl rád, že porazil Pettera Northuga z Norska. "Poslední kopec jsem si říkal: Mám se po něm podívat? Nepředjel mě, ale bál jsem se jeho soupaží na stadionu. Ale udržel jsem to, už toho měl taky plný zuby. Je to jenom člověk a jel tady všechno," řekl Magál.

Výsledky závodu na 50 km klasicky na MS:

1. Olsson (Švéd.) 2:10:41,4, 2. Cologna (Švýc.) -12,9, 3. Poltoranin (Kaz.) -16,8, 4. Legkov (Rus.) -19,5, 5. Rönning -20,2, 6. Gjerdalen (oba Nor.) -32,3, 7. Dotzler (Něm.) -32,7, 8. Vylegžanin (Rus.) -34,6, 9. Filbrich (Něm.) -38,5, 10. Richardsson (Švéd.) -41,3, ...16. Bauer -1:00,0, 20. Magál -1:49,2, 26. Jakš -4:04,7, 46. Horyna -11:49,8.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články