Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Švéd Järbyn si při pádu v super-G způsobil otřes mozku

Whistler (Kanada) - Švédský lyžař Patrik Järbyn si z hrozivého pádu v pátečním superobřím slalomu ve Whistleru odnesl středně těžký otřes mozku a modřiny v obličeji. Po nehodě skončil v nemocnici, odkud by měl být propuštěn už dnes. Čtyřicetiletý Järbyn zachytil lyží o branku a po dvacetimetrovém letu vzduchem dopadl přímo na záda. Třebaže byl hodně odřený a v obličeji měl krev, žádnou zlomeninu ani vážnější zranění krku, zad či hlavy vyšetření neobjevilo.

"Patrik je v pohodě," uvedl lékař švédského týmu Per Liljeholm na tiskové konferenci. "Elektromagnetická rezonance odhalila středně vážný otřes mozku a naštěstí žádná další zranění hlavy," dodal. Na pád si Järbyn nepamatuje. Od sportu si nejstarší medailista ze závodů Světového poháru bude muset odpočinout až šest týdnů. Jeho olympijský program to neovlivní, protože po superobřím slalomu už další starty neplánoval.

Švédští reprezentanti zažívají na svazích ve Whistleru těžké chvíle. Během sjezdu se ošklivě potloukla Anja Pärsonová, ale den nato dokázala vybojovat bronz v superkombinaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články