Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Suverénní Vonnová si ve sjezdu v Ga-Pa vyjela padesátý triumf v SP

Garmisch-Partenkirchen (Německo) - Američanka Lindsey Vonnová si připsala jubilejní padesáté vítězství ve Světovém poháru sjezdařek. V Ga-Pa dnes vyhrála sjezd už počtvrté v této sezoně a upevnila si vedení v celkovém hodnocení Světového poháru.

Překvapením bylo druhé místo Švýcarky Nadji Kamerové, která se teprve v lednu vrátila na sjezdovky po zranění kolenních vazů při volejbalu. Švýcarská závodnice dlouho vedla s velkým náskokem, ale Vonnová byla v dolní části rychlejší, zvítězila o 41 setin a připravila ji o první triumf ve Světovém poháru. Třetí skončila stejně jako před týdnem ve Svatém Mořici Tina Weiratherová z Lichtenštejnska.

V polovině sjezdu ztrácela Vonnová na Kamerovou více než půl sekundy. "To nebylo v plánu, ale udělala jsem chybu, najela na bouli, a to mě rozhodilo. Ale dole už jsem jela dobře. Nadja byla hodně rychlá, jako by měla na lyžích nějakou raketu, nebo tak něco," složila poklonu své soupeřce.

Sedmadvacetiletá Američanka zaokrouhlila počet svých vítězství v SP na padesát, z toho přesně polovinu získala ve sjezdu. V historickém pořadí je na třetím místě za Rakušankou Annemarií Moserovou-Pröllovou (62) a Švýcarkou Vreni Schneiderovou (55).

"Každé vítězství je cenné, ale padesátka je příležitost se trochu ohlédnout. Nikdy jsem si nemyslela, že budu mít tolik výher. Tomba jich má také padesát a je jedním z nejlepších sjezdařů všech dob. A já mám ještě spoustu závodů před sebou," řekla Vonnová, která v tomto ročníku SP vyhrála už devětkrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články