Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Suterová si nadělila k narozeninám výhru v superobřím slalomu SP

Bad Kleinkirchheim - Superobří slalom v Bad Kleinkirchheimu vyhrála švýcarská lyžařka Fabienne Suterová a po třech letech se dočkala vítězství ve Světovém poháru. V rakouském středisku si dala dodatečně další dárek ke čtvrtečním 27. narozeninám, poté co už v sobotu byla třetí ve sjezdu. Suterová porazila o 34 setin sekundy mistryni světa v obřím slalomu Tinu Mazeovou ze Slovinska, třetí skončila s odstupem 74 setin domácí Anna Fenningerová. Česká reprezentantka Klára Křížová obsadila 46. pozici se ztrátou 3,82 sekundy.

Fabienne Suterová
zdroj: AP autor: Marco Trovati

Švýcarka si připsala celkově čtvrtý triumf v SP a třetí v super-G. Zbývající vítězství zaznamenala ve sjezdu. "Být v jeden den nejrychlejší ze všech je opravdu skvělý pocit. Ve sjezdu jsem včera moc riskovala. Dnes jsem se to pokusila vylepšit a jsem ráda, že to vyšlo," uvedla Suterová.

Až osmnáctá skončila po prodělané nemoci hvězda rychlostních disciplín Linsey Vonnová z USA, jež zaostala o půldruhé sekundy a téměř po třech letech chyběla v super-G na stupních vítězů. Američanka zaznamenala v dojetých závodech super-G nejhorší umístění od roku 2006, kdy byla právě v Bad Kleinkirchheimu třiačtyřicátá.

"Neudělala jsem žádnou chybu, ale neměla jsem prostě sílu. Nemůžete pořád jezdit rychle. Asi by bylo chytřejší, kdybych tyhle závody vynechala," uvedla vítězka obou předchozích superobřích slalomů. I přes výpadek si Vonnová udržela vedení v hodnocení disciplíny i v celkovém SP.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články