Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Superkombinaci ve Svatém Mořici vyhrála Pärsonová

Svatý Mořic (Švýcarsko) - Superkombinaci ve Svatém Mořici vyhrála Švédka Anja Pärsonová a v závodu Světového poháru triumfovala po více než roce. Osmadvacetiletá závodnice se na první místo dostala z deváté pozice po superobřím slalomu zásluhou prvenství ve druhé části závodu. Sedminásobná mistryně světa si připsala 41. vítězství v kariéře - první od sjezdu v Zauchensee v polovině loňského ledna. Česká lyžařka Šárka Záhrobská obsadila šestnácté místo díky šestému nejrychlejšímu času ve slalomu.

Druhé místo obsadila Rakušanka Michaela Kirchgasserová. Třetí skončila Američanka Lindsay Vonnová, která zvýšila své vedení ve Světovém poháru na 116 bodů. Její největší soupeřka Němka Maria Rieschová v první části závodu minula branku a nedojela.

Záhrobská byla po superobřím slalomu na 37. místě se ztrátou 2,67 sekundy na vedoucí Rakušanku Andreu Fischbacherovou. Ve slalomu si výrazně polepšila a připsala si patnáct bodů do celkového pořadí Světového poháru. V něm figuruje na dvanácté pozici.

Na start se postavila ve své poslední sezoně i Lucie Hrstková, která dojela v super-G na 51. místě, třetí od konce mezi klasifikovanými lyžařkami. Po slalomu se usadila na 41. pozici, jako poslední z lyžařek, které závod dokončily.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články