Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Super G v Lake Louise vyhrál Švýcar Grünenfelder

Lake Louise (Kanada) - Překvapivým vítězem superobřího slalomu v Lake Louise se stal švýcarský lyžař Tobias Grünenfelder. Den po svých 33. narozeninách získal první vítězství v závodu Světového poháru. Grünenfelder, jehož dosavadním maximem v SP byla čtyři třetí místa, korunoval v úvodním super-G sezony skvělý švýcarský závod. O sedm setin sekundy totiž porazil krajana Carla Janku, celkového vítěze seriálu, pátý byl veterán Didier Cuche. Čeští reprezentanti nebodovali.

"Stále jsem věřil, že jednou to vítězství přijde. I když jsem musel nejprve zestárnout, abych se ho dočkal. Ale lepší pozdě než nikdy," řekl nečekaný vítěz Grünenfelder. Mezi švýcarský blok se v Kanadě vešli Rakušané Romed Baumann a Mario Scheiber, jemuž stupně vítězů unikly o dvě setiny sekundy. I tak se ale dostal po třech závodech do čela průběžného pořadí seriálu.

Do něj si dnes nepřipsali body Petr Záhrobský ani Ondřej Bank. Bank, jenž startoval jako předposlední s číslem 71, ztratil na vítěze 2,46 sekundy a byl klasifikován na 41. místě. Specialista na rychlostní disciplíny Záhrobský byl o dvě setiny pomalejší a umístil se hned za Bankem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články